Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zuid- Amerikaanse hachee met tomaat en rode peper

Aantal personen: 4-

Ingrediënten

ca. 1 kg magere runderlappen of sucadelappen, instukken
4-5 el olijfolie
750 gr kleine rode uien, in partjes
4 teentjes knoflook, fijngesneden
2-3 rode pepers, zaadjes verwijderd, in reepjes
2-3 rode paprika‘s, in reepjes
600 gr rijpe tomaten, ontveld, in stukjes
1 blaadje laurier
1-2 tl gedroogde oregano
3-4 dl rode wijn
zout en peper
4 el fijngesneden peterselie

Bereiden

Bak het vlees rondom bruin in de hete olie. Schep het vlees uit de pan en bak de ui, knoflook en rode peper 5-10 min in het achtergebleven braadvet.
Voeg paprika, tomaat, laurier, oregano, zout en peper toe en bak alles nog circa 5 min.
Voeg de wijn toe, leg het vlees terug in de pan en voeg zoveel water toe tot het vlees net onder staat.
Stoof het vlees met het deksel op de pan 2-2½ uur tot het gaar is. Breng op smaak met zout en peper en strooi voor het serveren de peterselie erover.

Lekker met rijst of pasta.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Roerbakgerecht met biefstuk, venkel en tomaat
Gegrilde kalfsentrecote met paprikasaus en Java tabak
Grootmoeders hachee met appeltjes
Rosbief in een pittig mosterdjasje
Kalfsschnitzel met parmaham en salie

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes